Hasznos tanácsok költözés előtt állóknak.

Első lépések költöztetés előtt:

Költöztetés Miskolc 25 éve ezt csináljuk, tud jobbat? Keressünk egy költöztető céget az interneten.
Sok felesleges munkától kímélhetjük meg magunkat azzal ha olyan vállalkozást választunk, akik vállalják a csomagolást, hozzák a költöztető dobozokat, rakodókat.
Ha tudjuk előre mit mennyiért vállalnak el, akkor ezeket az előkészületeket már nem is kell elvégeznünk, persze ez csak akkor igaz, ha nem mi magunk szeretnénk becsomagolni, és lehordani a bútorainkat, berendezési tárgyainkat, és minden egyebet a lakásból.


Jó előre kezdjünk neki mindazoknak a munkáknak, amiket mi magunk fogunk elvégezni.
Ha nem hoz a költöztető cég dobozokat, akkor ezeket is érdemes a közeli boltokból (zöldségesnél például) beszereznünk. Háziállatunkat is érdemes a költözés idejére elhelyeznünk ismerősünknél, hogy ne legyen útban. Hűtőszekrényt, fagyasztót lehetőleg ürítsük ki. Ha ez nem lehetséges, akkor hagyjuk a pakolásnál a végére, és az új lakásben ezek legyenek az elsők amiket felviszünk, és újra beüzemelünk.


Fontos a parkolóhely biztosítása mindkét helyszínen, szükséges lehet behajtási engedélyre is. Gondoskodjunk arról, hogy ne legyen emiatt fennakadás a költöztetés alatt, hisz az idő telik vele, az óradíj pedig nő.. Egy esetleges büntetésről már nem is beszélve.


Ha ismerőseink, barátaink is segítenek a költözködés során, biztosítsunk nekik elegendő innivalót, ez a nyári melegben kiemelten fontos. Mint ahogy az is, hogy az innivaló alkoholmentes legyen! 🙂


Mindenképpen legyen egy személy, aki irányítja az egész költöztetést, és akit mindenki elfogad „főnök” -nek. Ne nehezítsük vitákkal és ellentétes utasításokkal a segítők, vagy a költöztető cég munkáját!


VN:F [1.9.22_1171]
Csillagok.. csillagok..:
Rating: 2.1/5 (4 votes cast)